Emulators CZ - Logo vytvořil Zdeněk Musil

Poslední update:
28.3.1999, 17:30

Přístupy
od 26.2.1999:

  

Jak se nestát lamerem na emulátorové scéně
  Novinky

  Arcade emulátory

  Domácí počítače

  Konzole

  Handheldy

  Ostatní

  Kontakt
    ICQ #2562871
   
  Vyhledávání

Nic v menu nevidíte?  
Klikněte SEM!

 


  1. RTFM! (Read The Fucking Manual)
  2. nikdy, NIKDY nechtěj po nikom, aby ti poslal mailem či jiným způsobem ROMky, pokud se sám nenabídne
  3. neposílej do diskuzních emulátorových skupin na Usenetu nebo na WWW boardech dotazy typu: Kde si můžu stáhnout ROMky pro [doplň libovolnou konzoli] ? Jediný přípustný dotaz ja na jednu či několik konkrétních ROMek, které se ti nedaří sehnat přestože jsi se snažil. Jinak pro úspěšné hledání v 90% stačí Altavista a mozek. Za Altavistu existují různé náhrady, mozek nevlastnící osoby mohou požádat na chvíli o půjčení kamaráda jedničkáře.
    Na irc takový dotaz může způsobit perm ban na celou doménu, k velké potěše ostatních návštěvníků z ní. Obecně platí - udělej něco pro scénu a scéna udělá pro tebe. Funguje to samo.
  4. neotravuj autory emulátorů ani udržovatele emulátorových stránek s datem releasu nových verzí emulátorů, ani takové stupidní dotazy neposílej do diskuzních skupin.
  5. DOSové emulátory pouštěj pod DOSem, ne v DOSovém okně Windoze. Je to rychlejší, bez pádů, problémů a všelijakých konfliktů.
  6. "hammering" emulátorových sajt pomocí programu typu GetRight je stupidita. Když je server busy, tak několik set šťastných majitelů GetRightu mu rozhodně nepřidá... Slušnost je stahovat pouze JEDEN soubor najednou.
  7. programy mají chyby. Je lépe se s tím smířit, než si způsobit nějakou zbytečnou škodu na výpočetní technice.
  8. Stay cool. Maybe in next version... ;-)


Vyšší formy lamerství, vyhrazené jen vybraným jedincům

  1. zřízení webovské stránky, s několika málo slovy o emulátorech (a taky sexu, warezu, mp3 - prostě všem co přitáhne náhodné návštěvníky z vyhledávacích serverů), a hojně naplněné javou, javascriptem, 100k+ obrázky, a především - spoustou reklamních bannerů "sponzorů"...
  2. na takovou stránku přidání ještě několika stovek ROMek pro různé systémy, pochopitelně nikoliv lokálně (jedním z poznávacích znamení těchto stránek je, že jsou umístěny na free web hosting serverech, kde není dostatek místa), ale drze direct linkem na jiné stránky. Pochopitelně bez nejmenší zmínky o skutečných hostitelech ROMek.
    Udání těchto tzv. linkerů skutečným poskytovatelům místo pro ROMky lze mnohdy dosáhnout zabanování příslušného refereru.
  3. na takovou stránku přidání informací o přístupu na super tajné super naplněné ftp, na které je možné získat přístup pouhých poklikáním na stránky "sponzorů", které se pod animovanými gify kroutí všude kolem. FTP je bohužel stále full, ale nezoufejte... [grin]
  4. publikování informací o novém, připravovaném emulátoru, který je těsně před dokončením (viz obrázky kolem), a je nejlepší ze všech, jen je třeba ještě počkat až se autorovi vrátí vypůjčená učebnice Visual Basicu. Zatím můžete klikat na "sponzory"... [verybiggrin] Jinou verzí téhož je změna verze emulátoru v hexaeditoru, a jeho bombastický release.

Nahoru
© Emulators CZ - založeno v říjnu 1997. Grafický design - © Petrex Webdesign
Tyto stránky by nemohly existovat bez pomoci firmy InterneXt 2000