Emulators CZ

Poslední update:
3.7.2001, 13:30

Přístupy
od 3.7.2001:

  

MAME 0.37 beta 15 v obrazech
  Novinky

  Arcade emulátory

  Domácí počítače

  Konzole

  Handheldy

  Ostatní

  Kontakt
    ICQ #2562871
   
  Vyhledávání

Nic v menu nevidíte?  
Klikněte SEM!


(poslední verzi multiarcade emulátoru MAME si můžete vždy stáhnout na zdejší MAME stránce)

mame.dkopět běží, a tak všechny zde popisované hry si snadno můžete stáhnout právě zde.

Galerie
Galerie
Vůbec poprvé se objevuje win32 console MAME port - který údajně do budoucna bude hlavní vývojovou platformou. Potěší u něj větší počet komandlajnových voleb, roztažení obrazu ala StretchMAME, ovšem cenou za to je naprosto neakceptovatelné zpomalení programu. Pomalejší je bohužel i DOS port.

V této betě bylo přidáno několik her, již delší dobu emulovaných v Raine, takže máte-li kompletní Raine romsety, ušetříte si download několika desítek MB.



Powered Gear. CPS2 hra, o které jsem se tu nikde nezmínil při jejím odxorování. Je to skvělá mechovská mlátička, robota je možné si dozbrojovat ukořistěnými součástkami, a získávat tak nové zajímavé útoky. Pokud jste dosud nezkusili v žádném z CPS2 emulátorů, nenechte si hru uniknout v MAME.



Power Play. Fotbálek jeden na jednoho. On to vlastně ani není moc fotbal, míč se důsledně od stěn odráží úhel dopadu/odrazu, a ten jediný ovládaný hráč se ho spíš jen snaží usměrnit na protivníkovu branku. Trochu to vzniklým chaosem připomíná Xeno Magnetico Pico, a je to stejně tak zábavné. Nejlepší hra bety 15.



Neck & Neck. Překážkové dostihy, docela zábavné, i když poněkud primitivní.



Shuffleshot. Jakási obdoba curlingu, hraná na mnohem menší ploše. Skvělá grafika, ovšem hra není příliš zábavná - zvláště když musíte těch 7mb tahat hodinu po modemu... Hra je navíc v MAME nechutně pomalá i na silných strojích.



Elevator Action Returns. K již klasické skvělé hratelnosti Elevator Action přidává toto pokračování ještě mnohem lepší grafiku, animace a více cákající krve. Škoda jen, že budete potřebovat něco blížící se 1GHz, abyste dosáhli akceptovatelný framerate se zvukem.



Darius Gaiden. Úžasná horizontální střílečka, s ohromující grafikou, množstvím nepřátel, parádními rybími bossy. Pokud ovšem používáte Raine, není to pro vás nic nového, protože zde je už Darisu Gaiden emulován pěkně dlouho.



Puzzle Bobble 4. Puzzle Bobble je v arcade verzi stále stejný, zlepšuje se grafika, přibývá postav, ale zábava je zhruba stejná, jako když si stáhnete některé z předchozích dílů. Stejně jako v předchozím případě, i Puzzle Bobble 4 je už dlouho emulován v Raine.



Land Maker. Hodně dobrý logický rychlík, s až nezvykle složitými pravidly (které dosud sám úplně přesně nechápu). Všudypřítomná pěkná manga vtiskává hře osobité kouzlo. Také Land Maker už byl emulován v Raine.



Twin Qix. Další z her přidaných z Raine. Název mluví za vše - je to dvojitý, graficky vyšperkovaný Qix. Nic víc, nic míň.



Gekirindan. Poslední hra, dosud podporovaná jen v Raine. Kvalitní vertikální střílečka, vybavená obvyklou japonskou manga grafikou, a obvyklou japonskou šílenou obtížností. Must try.



Magic Bubble. Kopie Puzzle Bubble, jen navíc narvaná různými králíčky, kuřátky, srdíčky, a jiným tím póvlem, co ho mají rádi slabomyslné malé děti.



J. J. Squawkers. Skvělá akční hopsačka se spoustou pěkných zvířátek, které je třeba nakopat... nakopat. Lasičky, veverky poletuchy, něco neidentifikovatelného co naprosto úžasně třese stromem, smrtící kuřátka - to vše čeká jen na vás, a byla by určitě chyba aspoň se nepodívat. Hrát se to moc nedá, detekce kolizí je poněkud paranoidní, a ještě navíc nadržuje program poletuchám. Sviním lítacím.



Go Go! Mile Smile. Roztomilá variace na PacMana se zástupem žluťoučkých kuřátek.



Bang Bang Ball. Grafika vypadá jako když dorazila další Rychlá Rota, ale uvnitř se ukrývá logický rychlík. Puzzle Bobble koule už se nesunou pěkně slušně pomalu dolů, ale pohybují se po ploše zcela volně, takže je třeba před nimi uhýbat, a ještě vrhat do houfu další barevné koule tak, aby všechny pěkně zmizely. Docela originální, ovšem imho ne moc zábavné - vybourají se koule stejné barvy nezávisle na počtu.



Ixion. Jednoduchá, ale hodně šílená akce na jedné obrazovce. V cestě za velkým "I" (odtud asi ten název) brání několik zběsile střílejících kanonů. Algoritmus boje je nemilosrdně jednoduchý, takže stačí chvíli postát na místě, a sbohem další úrovni...



Vandyke. Hodně podivná fantasy variace na Commando. Obzvláště frustrující je to, jak se ovládaná postava radostně asi na 1s zastaví vždy, když něco sebere - bohužel nikdo jiný, včetně tuny nepřátel, se nezastaví, tak jásání nad nalezeným předmětem nemá obvykle dlouhého trvání.



Tunnel Hunt. Na svou dobu (1983) asi docela zábava - při průletu tunelem je třeba se držet stále uprostřed (jinak se přehřeje motor), ještě při tom likvidovat nepřátelské ufouny.

| Evilmind |


Nahoru
© Emulators CZ - založeno v říjnu 1997. Grafický design - © Petrex Webdesign
Tyto stránky by nemohly existovat bez pomoci firmy InterneXt 2000