Emulators CZ - Logo vytvořil Zdeněk Musil

Poslední update:
10.5.2001, 21:30

Přístupy
od 10.5.2001:

  

Svět Zábavy 2001
  Novinky

  Arcade emulátory

  Domácí počítače

  Konzole

  Handheldy

  Ostatní

  Kontakt
    ICQ #2562871
   
  Vyhledávání

Nic v menu nevidíte?  
Klikněte SEM!


logo.gif (6776 bytes)

 Ve dnech 3. - 5. května se v Praze na Výstavišti konala výstava Svět Zábavy, která je zaměřena na automaty všeho druhu. Já jakožto příznivec automatů jsem se rozhodl, že si tuto jedinou výstavu konající se v čechach nenechám ujít.

 A tak jsem se v pátek asi v půl druhé sebral a šel jsem se tam podívat. Vstupné bylo 150 Kč ve kterém bylo vstupné a katalog výstavy se seznamem všech vystavujících firem. Po vstupu mě bylo hnedka jasný, že nevýherních automatů zde nebude asi mnoho neboť hnedka po vstupu kam oko dohlédlo se rozprostíraly samé výherní automaty. Pokud bych patřil k té sortě lidí, kteří "paří" na výherních automatech asi bych se počůral blahem, protože všechny automaty jste si mohli bezplatně vyzkoušet. Já k ní ale nepatřím, tudíž jsem byl v suchu. Neváhal jsem a jal jsem se prohlídky. U různých stánku jsem sebral nějaký prospekt nebo časopis a postupoval jsem v přesně naplánované trase, abych nevynechal jediný stánek, kde by se náhodou mohla schovávat nějaká malá firmička, která má nevýherní automaty. Jak se později ukázalo byli zde pouze 3 firmy, které mají ve své nabídce nevýherní automaty s hrama a to : Comex Leisure CZ a.s., Forbes Trade s.r.o. a Kunick Group Czech republik. Všechny nevýherní automaty co byly na výstavě k vidění můžete vidět na fotkách, které jsem pro vás udělal. Bohužel až na pár vyjímek se nejedná o žádné novinky což je škoda. Pokud se ptáte jestli byste si takový automat mohli dovolit, tak na to rovnou zapomeňte. Ceny novějších a nových automatů jsou tak astronomické, že si o nich můžeme jen nechat zdát. Uvedu par příkladů z nabídek jmenovaných firem : San Francisco Rock Twin 215 000, Gauntlet Legent 69 900, Sega Rally Twin 169 900, Mace de luxe 99 600, Virtua Cop 2 69 900, Virtua Striker I 49 900, House of Dead I 87 900, Killer Instinct II 29 900 atd. ceny jsou bez dph. Ovšem pokud byste chtěli nějaký flipper tak to už je o něco lepší : Hurricane (91)  13 900, Adams Family (93) 34 900, Terminator 2 (93) 25 900, Star Wars Data East (91) 20 900, Star Wars (99) 139 900 atd. opět ceny bez dph.

 A teďka když už jsme si probrali tu zápornější část tak se podíváme na některé zajímavosti. Jako první mě upoutal automat Police 24/7. Je to podobná hra jako je např. Time Crisis nebo House of Dead, akorát že zde hrajete policistu a bojujete proti nějakým teroristů. To by samo o sobě ještě nebylo nic zajímavého. Ani to že hru ovládáte pistolí. Ale co je nového je že okolo automatu jsou senzory a ty snímají váš pohyb a podle toho jak se pohybujete vy tak se pohyboje i vaše postava. Což znamená, že když nevidíte na obrazovku a vidíte chlapíka v obleku jak se kroutí před automatem s pistolí, tak si myslíte, že asi dostal nějaký epileptický záchvat nebo tak něco. Jak jsem za tu krátkou chilku co jsem pozoroval zmíněného chlapíka zjistil tak postava se kupodivu pohybovala celkem přesně podle pohybu hráče. Dneska už tedy můžete doma říci, že vlastně automaty nejsou škodlivé ba právě naopak, že se u nich nejenom rozvíjí váš duševní potenciál, ale i fyzický :o))). Protože po takové půl hodince skákání před automatem je člověk uplně vyřízený. To mě připomíná návštěvu ECTS, kde měli podobný automat, ale s Tekkenem a člověk měl senzory jak na ruce tak na nohy to byla teprve ta správná podívaná, když 2 japončíci rozhazovali nohama a rukama před dvouma automatama a snažili se ovládat postavy ve hře.

 Další zajímavostí byla věc s názvem NeoBox což je MP3 jukebox. S MP3 jukeboxem jste se možná už někdo z vás setkali v nějaké z vašich oblíbených hospůdkách, ale tenhle mě zaujal svým nevšedním vzhledem. Takovouhle věcičku bych si klidně dokázal představit doma místo věže. Další věc která mě překvapila byl DVD box. Celkem zvláštní věc, až na to že si nedovedu představit k čemu. Dále zaujal  simulátor virtální reality od jedné české firmy. Je to taková ta modrá koule na obrázku dole. Tahle věc totiž byla poháněna normálním PC s DVD mechanikou. A jako poslední věc co mě na téhle výstavě zaujalo bylo české Karaoke, které tam představovala firma Vofotronix Trade s.r.o.

 Takže na závěr se podívejte na přiložené fotky a pokud jste na výstavě nebyli tak jste o nic nepřisli. A vzhledem k tak malému trhu jako je ten náš se to dalo čekat.

 

Fotodokumentace
Obrazky

Stánek Comexu. Stánek Comexu.

Police 24/7 Stánek Comexu. Stánek Comexu. Stánek Comexu.

Náhradní věcičky k automatům. Stánek Kunick Group.

Stánek Forbes Trade. NeoBox DVD box Virtualní realita z čech.

Nevyhráli jste nikdy žádný pohár ? Tady si ho můžete koupit :o). Pohary k billiárdovému turnaji.KaraokeZpěvačka karaoke :o))

| | 


Nahoru
© Emulators CZ - založeno v říjnu 1997. Grafický design - © Petrex Webdesign
Tyto stránky by nemohly existovat bez pomoci firmy InterneXt 2000