Emulators CZ

Poslední update:
01.04.2002, 10:30

Přístupy
od 28.04.2002

  

Archiv novinek (brezen 2002)
  Novinky

  Arcade emulátory

  Domácí počítače

  Konzole

  Handheldy

  Ostatní

  Kontakt
    ICQ #2562871
   
  Vyhledávání

Nic v menu nevidíte?  
Klikněte SEM!


ZINC 0.50
evilmind | 28. 3. 2002 | 19:55

Zinc je nástupcem starších arcade emulátorů Impact a S11 (které už tedy nadále nejsou podporovány), a emuluje hardware Sony ZN-1, ZN-2 a Namco System 11. Čili hardware zhruba výkonově odpovídající PSX. Na jeho homepage je krom windoze verze k dispozici i linuxový port. Podporované hry: Street Fighter EX, EX Plus, EX2, Star Gladiator 2, Rival Schools, Justice Gakuen, Strider Hiryu 2, Strider 2, Kikaioh, Battle Arena Toshinden 2, Tetris The Grand Master, Sonic Wings Limited, Beastorizer, Psychic Force, Magical Date EX, Soul Edge, Tekken 1-2, Dancing Eyes, Xevious 3D/G, Star Sweep, Kosodate Quiz My Angel 3. Jak vidíte, krom několika málo novinek jsou tu především všechny hry z Impactu a S11, a můžete pro ně vesměs použít stejné romsety - takže ke zkompletování ZINC setů (320mb) vám bude stačit stáhnout z IRC asi jen 100mb. Krom celkem drobnějších fixů (oproti S11) je nejviditelnější změnou nutnost mít ZN-1 bios - soubor firmware.zip. Emulace na velmi slušné úrovni, včetně zvuku, na Athlonu 850 bez problemu 40-50fps - možná jen v některých hrách (Sonic Wings) je poněkud divný poměr stran...

Download: Zinc 0.5 (439 kB)


Obrázky jsou z her Rival Schools a Beastorizer.
Kliknutím na ně zobrazíte v samostatném okně jejich cca 100kb verzi.

Rom Utils news
evilmind | 27. 3. 2002 | 23:50

Updaty na stránce s downloady pro sběratele romsetů: opraveny nefunkční linky u datů se znakem # v názvu, nový GoodPSID, nová verze GoodCol, aktualizace ClrMAME na v2.55, a přibyla rozsáhlá sekce "Arcade" s daty pro CM, kterou do databáze zpracoval Pepak.

Z pražských ulic
evilmind | 26. 3. 2002 | 17:00


Obrazek kliknutim zvetsite na cca 300kb verzi

Jak zbohatnout snadno a rychle - stačí dojít na tržnici, u vietnamců nakoupit pirátské gameboy hry, běžet s nimi do bazaru, a tam je vydávat za pravé (s pořizovací hodnotou 2000 korun a více). Na snímku výloha bazaru ve Václavské pasáži na Karlově náměstí, zleva: falešní Pokémoni, falešný Tomb Raider, falešný Harry Potter, falešní Pokémon Jade, falešná Zelda, ještě jednou Pokémon Jade, falešný Lion King a králem nabídky je stále soubor 33 GBC/GBA her (což je trošku lež, žádné GBA tam nejsou) za 5500,- Kč.

NewNet --> EnforcedNet
evilmind | 25. 3. 2002 | 11:00

Veškeré emulátorové kanály (#roms4free, #r0mz2k apod.) se z NewNetu přesunuly na EnforcedNet. Důvodem je především problematická funkčnost NewNetu v posledních týdnech, kdy jeho servery byly pod permanentním DoS útokem (častý to osud velkých IRC sítí).

MAME 0.59
evilmind | 24. 3. 2002 | 23:55

Do nové verze MAME budete potřebovat jen asi 100mb nových romsetů - ovšem díky nefunkčnosti tradičních zdrojů (mame.dk, NewNet) to může být větší problém, než když romsetů dříve bylo mnohonásobně více. Zatím lze v omezené míře použít EmuChina, část nových romsetů prošla ABEM, a s menšími problémy jsou ke stažení i na IRC. K nejzajímavějším novým hrám této verze patří Strikers 1945 II, Wild West C.O.W.boys of Moo Mesa a Gunbird 2.

Download:
MAME 0.59 DOS (3005 kB)
MAME 0.59 Win32 (2735 kB)
MAME32 0.59 (2883 kB)

PS2 emulace - ještě ne ale už jo
evilmind | 24. 3. 2002 | 20:40

První "PS2 emulátor", který není úplný fake, se objevil na webu PSX Fanatics. Po asi týdnu diskusí dokonce i k downloadu. Emulátor je zatím schopen spustit některá PS2 technology dema. Cesta k funkční emulaci PS2 her ovšem existencí tohoto programu nebyla nijak zkrácena, emulováno je totiž naprosté minimum hw PS2 (podobně jako u existujících DC emulátorů), a během několika dalších let to lepší nebude...

PSCX2 0.026 (157 kB)

Umíme to s... se sbíráním romsetů
evilmind | 16. 3. 2002 | 20:25

MAME podporuje v současné verzi asi 3500 her nebo jejich klonů. Pro NES (Nintendo Entertainment Systém) eviduje GoodNES, nejpoužívanější rozpoznávací utilita, více než 8000 her (neděste se, mnoho je jich duplicitních v různých verzích). Je v silách průměrného lidského jedince, který krom her tráví nezanedbatelnou část dne také prací, jídlem, sexem či spánkem, zahrát si je všechny? Nebo si zahrát alespoň polovinu z nich. Nebo alespoň ten žánr, který se mu líbí? Určitě ani náhodou! V herní historii vzniklo pro mnoho platforem už jistě více než sto tisíc her, a ani kdybyste se rozkrájeli, nemůžete je všechny vidět. Jiná věc ale je, všechny je mít doma na disku... :-) A o tom, jak na to, vám víc poví osvědčená a plodná autorská dvojice pepák & evilmind, v dalším díle pravidelného (jednou za rok je pravidelnost, ne?) seriálu Umíme to s....

Umíme to s... se sbíráním romsetů

ePSXe 1.5.1
evilmind | 15. 3. 2002 | 23:40

Původně jsem chtěl nové ePSXe tak nějak odignorovat jako obvykle - koho taky zajímá PSX emulátor, že. Ale protože nemám rád jednotvárnost výhružných emailů v mé poštovní schránce, tak tedy dobrá - vyšel nový ePSXe, jééé. Ze zajímavějších novinek: podpora her, chráněných libcryptem, odstranění autodetekce regionu, díky čemuž nefungovaly některé hry, a spousta dalších fixů, díky nimž funguje zase víc her.

Download: ePSXe 1.5.1 (263 kB)

Visual Boy Advance 0.9
evilmind | 14. 3. 2002 | 10:10

Na první pohled jsou v nejlepším GBA emulátoru jen těžko patrné nějaké změny, ačkoliv seznam novinek v dokumentaci je dlouhý (jako obvykle se na něj můžete podívat v připojeném diskusním fóru). Zajímavá je možnost přepínání layerů (zejména pokud si chcete ripnout nějaký pěkný sprajt na ikonu), při spuštění už nelupe ve zvukovce, osobně vítám i nové rozlišení 320x240.

Download: Visual Boy Advance 0.9 (240 kB)

Konec Cygne
evilmind | 13. 3. 2002 | 12:15

Cygne, dodnes jediný funkční emulátor Bandai WonderSwan, zřejmě končí. Alespoň to tak vypadá podle vyjádření jeho polského autora na homepage. Kvůli nedostatku času k další práci na vývoji emulátoru uvolnil současně s verzí 2.1a také kompletní zdrojové kódy.

- Fixed SRAM emulation (Inu Yasha)
- Fixed SRAM erase after reset
- Better timing in few games

Download: Cygne 2.1a (100 kB), Cygne 2.1a source (190 kB)

Pel-Mel #26
evilmind | 13. 3. 2002 | 11:30

Zajímavý překlad z japonštiny - Sailor Moon R pro SNES. Pozor, občas nejde archiv stáhnout, stupidní webhosting.

Hry od Square se konečně objeví na Nintendo platformách! Alespoň podle této informace z Gamespotu by se hry ze série Final Fantasy měly objevit na GBA i GameCube ještě do konce tohoto roku. Čemuž se v případě GameCube poněkud zdráhám uvěřit, pokud se tedy na GC verzi už nedělá delší dobu. Ačkoliv se text zmiňuje výhradně oFinal Fantasy, další hry na sebe určitě nenechají dlouho čekat. Jen by mne zajímalo, kdo ke komu nakonec po létech nepřátelství přilezl? Doufám, že to bylo nafoukané Square...

Při nějakém tuším předposledním Pel-Melu jsem zmínil snížení ceny GBA. Oproti mému pesimistickému očekávání dorazilo v podstatě okamžitě i k nám, a GBA teď stojí oficiálně 3990.-. A to ještě nic není proti v pravdě lidové ceně GameCube, jejíž launch se kvapem blíží (3.5.), a kterou Conquest začne prodávat za 8500.-! Bude to vůbec poprvé, co u nás bude něco od Nintenda k mání od launche za slušnou cenu, takže jsem opravdu zvědav, jak dobře se bude prodávat.

Ke v podstatě všem stávajícím ROM managerům mám množství výhrad, ovšem po mnohých hodinách testování jsem se už před časem rozhodl, že na TOSEC budu používat RomCenter, jehož chyby mi přijdou nejméně otravné. RC není oproti konkurenci moc často aktualizován (2.40 je už z loňského července), nicméně o to méně padá. Doufám že to vydrží i nové verzi RomCenter 2.42 (1554 kB).

Gambleři mezi námi by si měli booknout web MPU34E. Tam totiž vzniká zajímavý projekt emulace jednorukých banditů. V emulátoru sice nic nevyhrajete ani neprohrajete, ale zato můžete pochopit, jak vlastně hra funguje, než vyrazíte s kapsou pětikorun rozbít bank...

Download: WinUAE 0.8.21 Release 2 (972 kB)

Sledgehammer je název nově vznikajícího emulátoru (relativně) high-end hardware - Namco System 21. Přestože na jeho homepage už si můžete stáhnout první verzi, zatím se v ní nedá dělat nic, kvůli čemu byste to měli dělat. "Podporované" hry - Air Combat, Cyber Sled, Solvalou a Starblade.

Quote of Day (z cdr.cz):
A když už jsem u Playstation 2, tak se ještě musím zmínit o jednom šílenci z Anglie. 29 letý Dan Holmes, který několik hodin denně hraje hry na Playstation 2, se chtěl s touto konzolí oženit. Šel až tak daleko, že navštívil několik farářů a požádal je o to. Pochopitelně odmítli. Tak nakonec udělal aspoň to, že si své příjmení změnil na PlayStation2 :)

Kyoto Letters moved
evilmind | 12. 3. 2002 | 21:00

Legolas už si pro svoje Kyoto Letters našel vlastní, graficky decentně laděné místo - http://peter.kmet.sk/diary, a především průběžně aktualizované místo. Zájemci o zážitky z Japonska se tedy mohou přesunout tam, zde budu upozorňovat jen pokud Legolas zažije něco výrazně on topic... :-)

Windoze logo pro sinclairisty
evilmind | 10. 3. 2002 | 18:00

Vždycky jsem chtěl mít jako startovací logo windoze nahrávací obrazovku ZX Spectrum - ty pohyblivé pruhy si o to přece přímo říkají. Ale nikdy ta touha nebyla tak velká, abych překonal lennost, a podobnou bitmapu si opravdu naeditoval. Až to konečně udělal někdo jiný... Následující soubory prošly minulý týden sinclairistickým mailinglistem na Pandoře. Thnx.

Download: W9x boot logos (4 kB)


Nahoru
© Emulators CZ - založeno v říjnu 1997. Grafický design - © Petrex Webdesign
Tyto stránky by nemohly existovat bez pomoci firmy InterneXt 2000